Yhdysvaltojen kansallispeli Baseball

Baseballia pidetään Yhdysvaltojen kansallispelinä. Pohjois-Amerikassa lajin merkittävimmät edustajat ovat National League sekä American League, jotka yhdessä muodostavat Major League Baseballin, jota pidetään maailman kovatasoisimpana sarjana lajissa. Yhdysvalloissa lajin ja etenkin Major League Baseballin ympärillä liikkuu huomattavia rahasummia.

Baseballin taustaa

Baseball on kahden joukkueen välinen joukkuepallopeli. Erityisen suosittua se on Yhdysvalloissa, jossa sitä pidetään maan kansallispelinä. Joskin lajin juuret ovat 1600-luvun Isossa-Britanniassa ja jo tuhansia vuosia sitten erilaisia mailapelejä on pelattu ympäri maailmaa. Englantilaisten ja irlantilaisten siirtolaisten myötä laji siirtyi Pohjois-Amerikkaan. Suomessa pesäpallo on ottanut vaikutteita baseballista ja onkin alkanut vetää puoleensa kiinnostusta baseballin kykyjenetsijöiltä.

Baseball on vedonlyönnin lempilapsi

Yhä useampi kiinnostuu baseballista lajina, josta on mukava lyödä vetoa. Vetoa lyödessä onkin hyvä käyttää muutama hetki lajin perustietoihin tutustumiseen sekä pelissä pelaavien syöttäjien ja joukkueiden tilastotietoihin. Baseball on laji, jossa on huimia eroja pistetilastoissa riippuen pelistä, kentästä ja pelaajien lyöntivireestä. Luultavasti siinä baseballin viehätys piileekin – kaikki ei ole ennalta arvattavissa. Suosio nojaa osittain myös pelin tilastollisuuteen, sillä lähes koko peli kirjataan muistiin erilaisin lyhentein, jotka kertovat kaiken pelin kulusta ja mukana olevista pelaajista. Erityisen mukavaa vedonlyöjille lajissa on se, ettei siinä ole tasapelejä.

Mikäli vedonlyöjä malttaa perehtyä lajin perustietoihin sekä tilastoihin, hänellä on mitä mainioimmat mahdollisuudet hyviin voittoihin. Vedot ovat suhteellisen edullisia ja kertoimet korkeita. Baseballissa vedonlyöjän onkin suositeltavaa kehitellä omia pelistrategioita saavuttaakseen parhaat tulokset. Kerran perustiedot, tilastot ja pelistrategiat mieleen painaneena on mahdollisuus useisiin voittoihin, sillä kauden aikana pelataan noin 2500 ottelua. Jo pienellä panostuksella vedonlyöjän on mahdollisuus päästä suurille voitoille. Suomessa baseballia veikataan enemmän, kuin muissa Pohjoismaissa yhteensä.

Etenkin Major League Baseballin eli MLB:n vedonlyönti on tällä hetkellä kovassa kasvussa, niin Yhdysvalloissa, kuin muuallakin maailmassa. MLB-vedonlyönti haastaa vedonlyöjän, mikä tekeekin siitä kiehtovaa. Saadakseen hyviä vedonlyöntituloksia on tunnettava syöttäjät, joukkueet ja kentät ja kehiteltävä pelistrategioita. Eri peliareenoiden piirteet poikkeavat toisistaan paljon, minkä vuoksi ne myös vaikuttavat pelin kulkuun.

Baseball on laji, jossa vedonlyönti ei ole sitä kaikista helpointa. Lajin haastavuus kiehtoo ympärilleen, ja onnistuessaan vedonlyöjä saattaakin napata itselleen mukavia rahasummia.